Wellicht is het je al opgevallen? De gekleurde cirkels naast de koffie en thee op onze webshop! Het grootste deel van deze productgroepen is voorzien van minimaal één duurzaam keurmerk. Misschien ben je hierdoor al heel verantwoord bezig! Hier onder vind je meer informatie over de verschillende keurmerken en certificeringen.


Europees biologisch keurmerk

Dit is het meest voorkomende keurmerk binnen ons assortiment. Het logo is felgroen en wordt gekenmerkt door de sterren van de Europese Unie. Voor alle biologische producten, geproduceerd binnen de EU, is het dan ook verplicht om het keurmerk te vermelden. Op deze manier maak je duidelijk dat het product voldoet aan alle EU-regels voor biologische landbouw, ofwel een productie op biologische wijze.

Biologische productie betekent dat de koffie en thee geteeld is zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Daarnaast wordt er verantwoord gebruik gemaakt van energie en natuurlijke hulpbronnen. Denk hierbij aan water, de bodem, organische stoffen en de lucht. Het beheren van het keurmerk wordt gedaan door de Europese Unie en de controle wordt uitgevoerd door Skal.


Fairtrade | Max Havelaar

Het Fairtrade keurmerk staat ook wel bekend als het ‘Max Havelaar-keurmerk’. Dit komt omdat de stichting Max Havelaar de eigenaar is van het Fairtrade keurmerk in Nederland. Het is hun missie om samen de wereld eerlijk(er) te maken, met gelijke kansen voor iedereen!

De belangrijkste voorwaarde van Fairtrade is het werken in coöperaties, dit is een samenwerking van kleine boeren. Samen hebben zij een betere onderhandelingspositie. Inmiddels zijn wereldwijd 1210 coöperaties aangesloten bij Fairtrade. Deze coöperaties ontvangen een minimumprijs voor hun product en een extra premie. De boeren beslissen samen waarin zij deze premie investeren. Bijvoorbeeld in verbeteringen van productiviteit, kwaliteit en infrastructuur.

Meer informatie? Klik hier & bezoek de website van Fairtrade.


Rainforest Alliance & UTZ

Eigenlijk staan hier twee duurzame keurmerken benoemd. Maar… sinds 2018 is UTZ onderdeel geworden van Rainforest Alliance. Op de producten zal het UTZ-logo dan ook langzaam verdwijnen, voor nu worden beide keurmerken nog gebruikt.

Het Rainforest Alliance & UTZ keurmerk vind je onder andere terug op koffie, thee & cacao. Zij zetten zich in voor eerlijke handel en milieu. Voorbeelden hiervan zijn natuurbehoud en betere arbeidsomstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. In het bijzonder gericht op gebieden waar regenwoud groeit.

Het grote verschil met het Fairtrade keurmerk is de minimumprijs, Rainforest Alliance geeft boeren geen prijsgarantie. De prijs ontstaat door de onderhandeling tussen de boer en de koper. Echter ontvangen zij vaak een hogere prijs vanwege de certificatie en betere kwaliteit van het product.

Meer informatie? Klik hier & bezoek de website van Rainforest Alliance.


Kortom, verschillende keurmerken die je allemaal terug vind in ons assortiment. Limcaf hecht veel waarde aan deze keurmerken en vindt het belangrijk dat veel van onze producten gecertificeerd zijn. Al met al een onderwerp waar we trots op zijn!

Duurzame keurmerken binnen limcaf

Goeie service

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor service & onderhoud.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke dealer en voorzien je altijd van een eerlijk advies op maat.

Koffiespecialist

Wij denken graag met je mee over de best passende koffievoorziening.